E-FILT

er et samarbejde mellem Mette Østman og Charlotte Buch, som begge har mange års erfaring indenfor området filtning. Vi dækker et bredt spekter af emner indenfor området, samt de målgrupper vi har arbejdet sammen med.

VORES VISION

er at udbrede viden om teknikker og de mange muligheder i udtryk og anvendelse som materialet rummer, samt de fantastiske kvaliteter som uld indeholder.

MISSIONEN

bliver at få denne platform til at udvikle sig, til at blive et videns centrum som indeholder online kurser, og e-bøger i forskellige sværhedsgrader, samt bredde i emner til de forskellige målgrupper.

Filt er først og fremmest et naturmateriale, unik i sit udtryk og rummer en verden af anvendelses muligheder.

Materialet er stærkt sanseligt og meget venligt at arbejde med, det er et utroligt materiale at skabe oplevelser omkring og med, og stimulere til at få gang i den kreative proces, uanset om det er rent praktisk omkring design ”hvad kan jeg kreere af skønne lækre produkter med dette materiale” men ligeså meget den side der hedder udvikling af teknikker, døråbneren til endnu flere muligheder og udtryk.

Det er en verden, et univers der åbner sig for de fleste mennesker første gang de oplever hvordan fibrene arbejder under og mellem hænder på dem, det er både magisk og rent trylleri at opleve hvordan uldfiberen er i stand til at trække sig sammen og ikke mindst hvor meget den krymper.

Vi har lyst til at dele og udvikle viden sammen med jer, så uanset hvem du er, hvor du er, eller hvilken alder du har, så har vi lyst til at formidle, undervise og give inspirationen videre om dette fantastiske materiale som uld er.

Vi kommer gerne og laver oplæg til emneuger i folkeskolen, mindre projekter i børnehaven, specielle projekter i dagcentre, aftenskole forløb, korte aftenforløb på virksomheder……………og alle de sammenhænge der ikke lige er nævnt her. Vi er klar til at rykke ud så tøv ikke med at tage kontakt og lad os se hvad vi kan skabe sammen af oplevelser.

METTE ØSTMAN

“Jeg stiftede bekendtskab med filt på Kolding Højskole i 1980, da en medkursist lærte alle interesserede at lave filtstøvler. Vi brugte uld i fårets egne farver, dvs mest grå, og så broderede vi mønster på. Når det gik højt brugte vi fin hvid svensk uld, som filtede meget let. Det blev til mindst 50 par støvler til familie og venner.

Siden brugte jeg uld og filt sammen med børn i forbindelse med min uddannelse (socialpædagog 1986) og senere i mit arbejde. Vi har lavet mange uldbolde i fritidsordningen og i fritidsklubben, hvor jeg var en årrække. Vi har filtet med børnene på skolen, hvor jeg var børnehaveklasseleder, både i billedkunstundervisningen og for at lave teaterkostumer.

Omkring 1998 mødte jeg Ulla Lindholm og hendes filtning på Kunsthåndværkermarkedet på Møntergården i Odense. Hun lavede bl.a. tehætter, tasker, figurer, spil og hun brugte merinould i alverdens farver. Få måneder efter var jeg på mit første kursus hos Ulla, og så blev det rigtig sjovt at filte.

Ofte fulgtes jeg med Mette Møller, som jeg har delt inspiration og mange værkstedstimer med. Vi har også delt hjemmeside og firmanavn indtil nu.

I 2006 startede vi Filtlaboratoriet sammen med Ketty Zubeil. Vi filter alle 3 sammen, men også i vidt forskellige retninger.

SE MERE OM METTE

 CHARLOTTE BUCH

Hvem er Jeg –
Jeg er passioneret omkring mit fag, det tekstile håndværk filtning. Jeg har arbejdet med faget i 35 år, i den periode bevæget mig rundt i de forskellige områder indenfor anvendelsen af materialet, først og fremmest fordi jeg er nysgerrig, men ligeså meget for at undersøge og udforske hvad der var og er muligt gennem en dialog med materialet samt udvikling af teknikker.

Dette bekendtskab har provokeret mig mest i forhold til at finde teknikker til at beherske de kæmpe arealer der er behov for når man fremstiller beklædning, samt at opnå metoder til at fremstille beklædninger som helstøbte former uden sømme.

SE MERE OM CHARLOTTE
SE MERE OM FILTKURSER